augusti 26, 2019

Vikten av att vika våfflan

Den avslutande intervjun för Destinationspoddens avsnitt om Göta Kanal gjordes med Tomas Isaksson som tillsammans med sin partner Ann Lövgren äger och driver Mallboden cafe- och vandrarhem som ligger precis bredvid kanalen. Mot slutet fick Tomas berätta vad som varit framgångsnyckeln för att han och Ann skull våga satsa fullt ut och säga upp sig från sina vanliga jobb. Hans svar blev väldigt oväntat men så självklart.

-När vi vek våfflan.
På caféet har man alltid serverat våfflor, det är liksom deras grej. Det finns med massor av olika pålägg. Lunchvåfflor med räkor och röror, efterrättsvåfflor med glass. Traditionellt hade man alltid lagt toppingen rakt på våfflan och serverat den. Men en dag testade man att vika våfflan så att ena halvan blev som en kuliss och den andra blev en botten med toppingen som dekoration.
Då hände något. Gästerna strömmade till på ett helt nytt sätt. Våfflorna hade nu blivit så bildmässiga att de letade sig ut i alla digitala kanaler och lockade pressen att skriva om Mallboden. Den ökade synligheten gav de affärer som krävdes för att man skulle våga satsa på verksamheten på heltid. Ibland behöver det inte vara svårare än så.
Hur kan du vika våfflan i din verksamhet?