Bildbankens funktioner

Varje företag har en egen bildbank i Basetool.

När du skapar en sida i Basetool och laddar upp en bild hamnar den i företagets bildbank.

För att få en översikt över dina bilder klickar då på Huvudmenyn och väljer Bildbank.

Ladda upp nya bilder

När du arbetar i Basetool kan du ladda upp bilder i samband med att du skapar innehåll.
Ett annat alternativ är att ladda upp flera bilder direkt till bildbanken så att du har dem där när du behöver dem.

Bilder som laddas upp i Basetool bör vara av god kvalitet och gärna ha minst 1920 pixlars bredd.

1. Klicka på "Ladda upp" i bildbanken.
  2. Välj den bild du vill ladda upp.

Redigera bild

Klicka på "redigera bild" under den bild du vill redigera.

• Du kan påverka hur bilden kommer visas genom att justera bildens fokuspunkt. Läs artikeln ”Bildens fokuspunkt”.
  • Du kan ange fotografens namn.
  • Skriva en egen minnesanteckning som rör bilden.