Region Västmanland - Basetool

Region Västmanland har under 2018 påbörjat arbetet med en gemensam infrastruktur för hantering av evenemang. Basetool är verktyget som hjälper Region Västmanland och kommunerna att på ett strukturerat och enkelt sätt visa upp evenemang på olika sätt i regionen för både medborgare och turister. 

Kort om Basetool

Basetool är ett verktyg för besöksnäringens alla olika delar. Allt från vandrarhem till stora konferensanläggningar eller sagostunden på biblioteket till turnéplan för en större artist kan hanteras. Basetool är infrastrukturen för innehåll som sedan visas upp på en mängd olika sätt. Det kan vara våra färdiga produkter med komplett CMS eller så bygger kunden en egen lösning via vårt API.

Basetool i Västmanland

I Västmanland ligger fokus på att visa upp evenemangen i respektive kommun och på den regionala webbplatsen vastmanland.se. I dagsläget används Basetool i 7 av kommunerna samt av regionen. Kommunerna har valt olika sätt att visa upp innehållet.

Se evenemangen på vastmanland.se

Vad kostar det?

När du väl kommit igång och publicerar innehåll kostar ett abonnemang i Basetool 83 SEK per månad (1 000 SEK per år) för att publicera alla dina evenemang och presentera din arena.

Testa redan nu, följ denna guide för att komma igång

På följande ställen visas evenemang upp i Västmanland

Vastmanland.se

På regionens egna webbplats visas ett urval av de större evenemangen upp som har en större publik än medborgarna i en viss kommun. Urvalet görs av Västmanland Turism

Köping

Köping använder sig av Basetool Events för att visa upp evenemang. På sin webbplats för kommunen visas även de nästkommande evenemangen upp i ett flöde som uppdateras automatiskt genom att de läser in den medföljande RSS till Basetool Events.

Kungsör

Kungsör använder sig av Basetool Events för att visa upp evenemang. På sin webbplats för kommunen visas även de nästkommande evenemangen upp i ett flöde som uppdateras automatiskt genom att de läser in den medföljande RSS till Basetool Events.

Arboga

Arboga använder sig av Basetool Events för att visa upp evenemang. På sin webbplats för kommunen visas även de nästkommande evenemangen upp i ett flöde som uppdateras automatiskt genom att de läser in den medföljande RSS till Basetool Events.

Hallstahammar

I Hallstahammar visas evenemang från hela kommunen upp genom Basetool Events.

Destination Sala

Sala har kopplat evenemangen till sin destinationswebbplats med RSS som länkar till Basetool Events.

Västerås

Med en vår iFrame-lösning, Basetool OUT, visar Visit Västerås upp allt som händer i kommunen på deras destinationswebbplats.

Surahammar

Surahammar visar upp sina evenemang med hjälp av Basetool Events.

Fagersta

Fagersta Kommun har byggt en snygg integration på sin webbplats med hjälp av Basetool API

Vill du synas på en kalender i Västmanland?

Vill du att dina evenemang ska synas på kalendrar i Västmanland ska du registrera dig och ditt företag på Basetool. Vi hjälper er att komma igång och dra nytta av kraften att gemensamt marknadsföra evenemang i Västmanland på ett enkelt och smart sätt. 
 

Följ denna guide och kom igång med Basetool redan idag