I det senaste avsnittet av vår egen Destinationspodd, podden som utforskar spännande destinationer och tar reda på vad som gör ett företag framgångsrikt, tar vi oss till staden Borås. Lyssna på avsnittet och få bland annat reda på varför Jonas Colting älskar allt som staden Borås har att erbjuda! https://open.spotify.com/episode/2CzodJzomSN9LtIkArZsHo?si=kjbyNBFdROOgkFTpNp6f5A boras.com

Vill du locka fler besökare till din destination? Se hit alla näringsidkare, föreningar, organisationer och offentliga enheter som på något sätt arbetar med turism! På Destinero.com kan ni tillsammans skapa, presentera och dela med er av de upplevelser som gör just er destination stark och populär. Era besökare får med sig informationen direkt i sina telefoner, och det utan att installera någon app. Destinero är alltså framtidens mer moderna turistbyrå. Mindre arbete, mer utbyte, för alla oss som skapar destinationer i Sverige!

Idag spelar vi in Destinationspodden i Borås. En stad som gått från att vara känd för att vara grå, tråkig och regnig till att locka besökare med design, offentlig konst och ledande textilforskning och såklart stora evenemang.

Nu lanserar vi Destinationspodden - podden för dig som vill locka fler besökare till din plats. Här vrids och vänds det på vad som gör en destination. Här skärskådar vi hur små och stora, kända och okända destinationer jobbar för att skapa, paketera och lyfta fram sina reseanledningar. Och hur de får besökarna att välja dem, om och om igen. Vi hoppas att ni vill följa med oss på resan runt Sverige. Och det är du som styr vart vi åker. Vart ska vi härnäst? Lyssna på podden här eller där poddar vanligtvis finns.

Får du gäster och besökare nu i påskhelgen och vill ge dem en upplevelse de kommer ihåg? Vi har skapat Destinero.com som fungerar som Spotifys spellistor men för besöksmål och destinationer Här har vi löst ett av besöksnäringens stora problem, att snabbt och enkelt dela skräddarsydda tips till besökare. Istället för att dras med tryckta kartor, broschyrer och post-it lappar och svara på samma frågor i receptioner, på cafeer och turistbyråer kan du i Destinero skapa snygga och överskådliga listor med dina bästa besökstips, komplett med evenemang, kartor, öppettider och bilder, och på några sekunder delar du dem med dina besökare digitalt. Att skapa och dela listor kostar ingenting men ger mycket tillbaka. Med destinerolistan i mobilen, på paddan eller i datorn kan besökaren enkelt planera sina besök. Det kan handla om topplistan för en barnfamilj under en helg på Marstrand, dina bästa tips till ett amerikanskt par som ska besöka Göteborg, eller guiden till Borås street art. Allting presenterat direkt på svenska eller engelska. Titta hur andra skapat listor med sina guldkorn och kom igång du också.

Destination

Hej! Visste du att vi har skapat en tjänst som fungerar som Spotifys spellistor men för besöksmål och destinationer? Destinero löser ett av besöksnäringens stora problem, att snabbt och enkelt dela skräddarsydda tips till besökare. Glöm omoderna tryckta kartor, broschyrer och post-it lappar på turistbyråer och i hotellreceptioner. Nu kan du istället superenkelt skapa och uppdatera listor med dina bästa besökstips, komplett med evenemang, kartor, öppettider och bilder, och på några sekunder delar du dem med dina besökare, direkt i deras telefon. Borås Stad är en av de destinationer som har digitaliserat sin besöksservice med hjälp av Destinero. Se hur du kan få fler besökare genom att dela med dig av dina guldkorn redan nu! https://www.destinero.com

Oerhört kul att få vara med på Kungsbackas Turismdag och berätta om vår syn på vad som skapar en framgångsrik destination. Företagens digitala närvaro med ett levande och aktuellt innehåll driver trafik, besökare och fler bokningar. Tillsammans skapar man långsiktig framgång. Tack till www.visitkungsbacka.se och alla ni som lyssnade.

Nu har vi blivit hemmastadda i vårt nya kontor på Lindholmspiren 7 :) Välkommen att titta in om du har vägarna förbi, kaffet är påslaget!

Vi önskar våra Basetoolvänner en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kontoret har stängt under mellandagarna, akuta supportärenden mailas till support@basetool.se 2018 inleder vi på bästa sätt med att vara på plats i våra nya, fräscha lokaler på Lindholmspiren 7. Vi ses 2018!

Förstärkning av vårt team I augusti tillträdde Johan Wendels som ny VD för Basetool. Med sina erfarenheter från startups och många roller som konsult i näringslivet, ska Johan bidra med ökat fokus på Basetool som en effektiv plattform för besöksnäringens digitalisering. https://home.basetool.se/sv/organisationer/artiklar/foerstaerkning-av-vaart-team/

Turistföretagens delaktighet och engagemang i den regionala destinationswebbplatsen är nödvändig för att lyckas skapa en attraktiv webbplats som fångar besökarna, anser Visit Östergötland. Om vi håller med? Japp! Gör du? Ta en titt på nya snygga och innehållsrika www.visitostergotland.se

Kungsbacka Turism lanserar ny destinationswebbplats och vi är stolta över att ha fått leverera ytterligare en Basetool Destination Web!

Ett litet collage från dagens lansering av vår nya hemsida, vi firade med pompa och ståt! Gå gärna in och kika på resultatet ☺️ www.basetool.se

Nu är vi igång med Basetooldagen! Vi startar med registrering och kommer under dagen att prata om många nya saker inom Basetool och i eftermiddag lanserar vi vår nya hemsida! ✨

Det är viktigt för oss att få ta del av frågor och synpunkter så vi kan utveckla och förbättra. Så vi åkte till Flens fina turistbyrå där vi tillsammans med Visit Sörmland träffade organisationer och företagare som jobbar i Basetool. Här har Nyköpings GK skrivit om vårt besök.

Brinner du för turism och vill jobba med sälj? Vi utökar vårt säljteam och erbjuder ett spännande och omväxlande jobb i ett litet företag med mer än 6 000 befintliga kunder. Därför söker vi duktiga juniorsäljare som vill vara med och ytterligare stärka vår organisation. Välkommen med din ansökan.

Att tryckta kartor är populära och efterfrågade det vet vi, men kanske är det dags att gå ett steg längre och erbjuda besökarna riktigt bra digitala kartor för vandringsleden, cykelleden eller stadsvandringen? #BasetoolMaps

God Jul önskar vi på Basetool! Istället för julklapp och traditionella julkort, skänker vi en slant till Läkare utan gränser för att stödja deras arbete med att rädda liv och lindra nöd där det behövs bäst. Vi tackar för året som gått och ser fram emot 2017, då vi kommer att presentera nya produkter som Basetool Booking, Basetool Maps och Basetool Company Web. Ha en riktigt härlig jul!

Göta kanal har nu använt Basetool Destination Web i drygt ett år för sin officiella webbplats. Läs om deras tankar och reflektioner om vad som krävs för att skapa en riktigt bra destinationswebbplats.

Upptäck Basetool Maps - kartor på ett helt nytt sätt! Presentera en led och destinationens utbud och låt besökaren bekanta sig med området hemma i soffan. Väl på plats navigerar man sig enkelt runt i området tack vare den egna positioneringen på kartan. Utbud, rastplatser, ledens underlag, svårighetsgrad, ljud, bilder, film och mycket mera kan läggas till för att göra upplevelsen så rik som möjligt.

Vi önskar alla en riktigt skön sommar! Basetoolsupporten når du som vanligt på support@basetool.se hela sommaren. Och tänk på att du hittar svar på de allra flesta frågor på supportsidorna i Basetool.

Flen lanserar ny destinationswebbplats och vi välkomnar ytterligare en kund in i plattformen Basetool Destination Web!

Kungsbacka satsar på ny destinationswebbplats och ser fram emot nyheter som den smarta kart- och ledfunktionen och integrering med Tripadvisor.